5 квітня 2021, 14:10, Україна

Фахівці агрокомпанії «ПАЕК» розповіли про проведення весняно-польових робіт, — досвід

Аграрії «ПАЕК» повідомляють, що сходи озимих культур, а саме ячменя, пшениці та ріпаку на сьогоднішній день знаходяться в задовільному стані — вже розпочався активний розвиток рослин.

Власник групи компаній «ПАЕК» Юрій Кормишкін підкреслив, що наразі погодні умови сприяють розвитку сходів:

«Погодні умови на сьогоднішній день сприяють активному розвитку кореневої системи озимих культур. Температура повітря досягла відповідних показників, і техніка змогла вийти в поля для внесення мінеральних добрив. Зокрема, в деяких господарствах також вже розпочались роботи із внесення засобів захисту від шкідників та бур’янів».

Читати по темі: Втрати озимих на Полтавщині перевищили 5 тис. га: підсумки перезимівлі посівів

На полях дослідного підприємства «Південне» вноситься аміачна селітра під озимий ячмінь за допомогою тракторів МТЗ-892, New Holland 110, Case Farmall JX 110 та зернової сіялки ASTRA 5,4 Premium (СЗ 5,4).

«Озима пшениця активно нарощує не тільки кореневу, а й вегетативну масу. Ячмінь — ще не спішить, але його коренева система також почала підростати», — підкреслив керівник ДП «Південне» Юрій Котик.

В свою чергу, аграрії ТОВ СГВП «Снігурівське» продовжують проводити кореневе підживлення за методом Бузницького подекуди вдруге, а де і втретє.

За допомогою тракторів New Holland T5.110 S та ротаційної борони мотиги John Deere 400 в господарстві на полях виконують розпушування верхніх шарів ґрунту, тим самим дозволяючи сходам насититися повітрям. Подекуди на поля вийшов оприскувач John Deere 4930, за допомогою якого вносяться гербіциди та інсектициди, аби попередити розвиток бур’янів та нашестя прихованохоботника ріпакового насіннєвого.