22 березня 2021, 17:00, Технології

Додаток 365FarmNet розширює горизонти точного землеробства: супутниковий контроль за полями

Про це повідомляє Farmer.pl, пише Traktorist.ua.

Claas Crop View — один із додаткових модулів програми 365FarmNet для управління сільськогосподарськими угіддями. Додаток призначений для підтримки роботи з точного землеробства.

Модуль створює карти потенційної врожайності та карти роботи техніки, які забезпечують точний посів та підживлення, пристосовуючи їх до специфіки та умов даної ділянки поля. Це дозволяє зменшити витрати на вирощування і одночасно подбати про навколишнє середовище. Для кращого планування модуль використовує поточні супутникові знімки.

Модуль також дає можливість ефективно планувати внесення азотних добрив, що використовуються переважно під час інтенсивної вегетації рослин.

Читати по темі: Точне землеробство в допомогу агроному: особливості, можливості, помилки

Карти додатку можуть використовуватися при плануванні випробувань на ґрунті або в таких заходах, як посів зернових. Зокрема, як для твердої форми азотних добрив — розкидачів добрив, так і рідкої форми, наприклад RSM — для польових обприскувачів. Крім того, програмне забезпечення зберігає карти та дозволяє порівнювати для отримання усереднених даних про зміни рослинності.

«Завдяки картам застосування фермери можуть абсолютно точно підживити свої посіви зернових та ріпаку, щоб забезпечити оптимальний урожай найвищої якості», — говорить Кшиштоф Гомолла, продукт-менеджер Claas Polska.

Якщо програма отримає широке застосування серед фермерів, підживлення азотом ґрунту може стати більш екологічним процесом, адже використовуючи природний потенціал урожайності окремих частин поля та уникаючи надмірного підживлення азотом, компонент, що вносять, спрацює, а не буде змитий з поверхневого шару ґрунту.