18 березня 2021, 12:30, Україна

У агрокомпанії НІБУЛОН розповіли про стан озимих культур: прогноз урожайності

Про це повідомила прес-служба компанії, пише Latifundist.com.

Згідно з повідомленням, в цьому році урожай озимих культур «НІБУЛОН» буде збирати з площі майже 31,5 тис. га — це озима пшениця (понад 28,4 тис. га), озимий ріпак (2,1 тис. га) і озимий ячмінь (1,4 тис. га).

«Стан сходів в поточному сезоні дає підстави очікувати хороший результат. З огляду на це, погодні умови і ряд інших важливих чинників «НІБУЛОНа», фахівці виробничих підрозділів компанії розробляють комплексну стратегію по догляду за посівами для максимального врожаю в 2021 р.», — йдеться в повідомленні.

Посівна озимих 2020 на Півночі та в Центрі. Стан озимих та плани на весну
Читати

Відзначається, що завдяки ранній весні цього року виробничі підрозділи «НІБУЛОНа» планують провести першу підгодівлю озимих культур в найкоротші терміни. Крім того, на даний момент на півдні азотні добрива внесені на всіх площах — 15 тис. га. У західному регіоні внесені добрива на 7 тис. га (77% від загальних площ), у східному — на 5,5 тис. га (72%).

У прес-службі повідомили, що компанія займається заготівлею добрив для виконання усіх робіт по підживленню ґрунту. Зокрема для другої підгодівлі озимих культур закуплено необхідні азотні добрива. Крім того, вже заготовлені комплексні добрива і для посіву ярих культур, найближчим часом відбудеться поставка мінеральних добрив.

Згідно з повідомленням, фахівці виробничого відділу працюють над закупівлею якісного насіннєвого матеріалу. Закуплено 90% від загального обсягу, і зараз йде його поставка в виробничих підрозділах компанії по всій Україні.

Крім того, виробничі філії забезпечені всією необхідною сільськогосподарською технікою, найближчим часом будуть отримані всі добрива і насіння.