12 березня 2021, 18:00, Україна

В Агрохолдингу Ukrlandfarming розповіли, як проходить комплекс весняно-польових робіт

Про це в коментарі Latifundist.com повідомила прес-служба Ukrlandfarming.

 «Для сприяння кущіння ми підгодували пшеницю, яка увійшла в зиму слаборозвиненою. Саме тому заплановані добрива внесли частково. Друга частина добрив буде внесена на початку фази трубкування для формування закладки повноцінного колоса», — прокоментував заступник генерального директора по агроінноваціям Володимир Фантух.

Він зазначив, що в Херсонській та Миколаївській областях підживлення також проводиться частково з урахуванням фази розвитку рослин.

Читати по темі: Проблеми весняного живлення озимих та вплив гумінових препаратів

«Раціональний підхід до цієї агротехнологічної операції базується на тому, що першу підгодівлю проводимо на фазі кущіння, наступну — на колос. На сьогоднішній день холдингом опрацьовано понад 26 тис. га в Херсонській області та 6 тис. га в Миколаївській», — зазначив пан Володимир.

Згідно з повідомленням, частина площ озимої пшениці, яку засіяли по парових попередниках і увійшли в зиму добре розвиненими, будуть підживлюватися тільки для закладки хорошого колоса.

Відзначається, що всі підприємства холдингу повністю забезпечені добривами, але через наявність сніжного покриву висотою 10-30 см по інших регіонах до підгодівлі озимих ще не приступали.

Варто відзначити, що за словами заступника керівника департаменту агровиробничої діяльності Ukrlandfarming Віктора Єсипенко, компанія починає системно працювати над оздоровленням грунту за допомогою внесення біопрепарату.