11 березня 2021, 12:30, Україна

Укргідрометцентр інформує про насування на Україну потужного циклону: очікуються дощі

Про це повідомляє прес-служба Укргідрометцентру.

Температура повітря вдень 11 березня у західних областях має прогрітись до +2+5°C, на півночі -1+2°C, у центрі 0+3°C, на сході -1-3°C, на півдні +1+4°C.

Вночі з 11 на 12 березня синоптики прогнозують -4-6°C без опадів. Вітер південно-східний 7-12 м/с. Натомість уже 12 березня циклон принесе у більшість областей сніг, мокрий сніг, хуртовини, налипання мокрого снігу, на Заході — переважно дощ та мокрий сніг.

«Антициклон Luitgard відганятиме вологі хмари й тимчасово блокуватиме потужний циклонічний процес, який до нас наближається разом із атмосферними фронтами з північного заходу Європи. Jozef і Klaus порівну ділять найнижчий атмосферний тиск над Норвезьким морем. 12-го березня потужна циклонічність принесе в Україну ускладнення погоди з опадами та сильним вітром», – написала на своїй сторінці у Facebook синоптик Наталка Діденко.

За її словами, до Харківщини, Дніпропетровщини волога повітряна маса дійде хіба аж пізно ввечері, чи вже 13-го березня.

Температура повітря протягом дня п'ятниці коливатиметься поблизу нуля, на Сході до -3 °C, у західній частині поступово теплішатиме, до +4+7 °C. Вітер в Україні очікується південного, південно-західного напрямків, сильний, до штормових поривів.