26 травня 2017, 16:25, Технології

Компанія AgriLab представила інноваційний навчальний проект AgriStart

Презентація, а разом і відкриття лабораторії інновацій, відбулось у стінах НУБіП 22 травня.

У рамках проекту передбачено комплекс практичних семінарів, науково-дослідних проектів з вивчення ефективності елементів точного землеробства, практичних майстер-класів з провідними експертами агровиробництва, грантів на стажування за кордоном, практикумів та багато іншого.

Окрім того, до послуг студентів та викладачів — сучасне обладнання та новітні технології: портативні лабораторії, сенсорні монітори, безпілотні літальні апарати, пробовідбірники ґрунту та інше.

«Сьогодні в рослинництві використання сучасного науково-технологічного підходу стає трендом світового агробізнесу. Агрокомпанії, які роблять ставку на використання інновацій і, зокрема, точного землеробства, не тільки підвищують виробництво в умовах дорогих ресурсів, але й покращують його ефективність. Для впровадження і супроводу цих технологій, потрібні фахівці з відповідною кваліфікацією та практичними навиками. Сьогодні у цій сфері відчувається гострий дефіцит таких фахівців — інженерів, агрономів, агрохіміків. Інвестиції Агрілаб в проект Агрістарт та інноваційну лабораторію— це підвищення технологічності та ефективності аграрного сектору України», — зазначив Ярослав Бойко, СЕО компанії AgriLab, ініціатор створення проекту.