8 березня 2021, 08:30, Техніка

Фахівці Väderstad опублікували рекомендації, як вибрати оптимальну зернову сівалку

Інформацію надала прес-служба Väderstad, пише Traktorist.ua.

Зернова сівалка Väderstad Rapid об'єднує ряд операцій: передпосівну підготовку ґрунту, вирівнювання поверхні, внесення добрив з висівом в окремий рядок від насіння, висів насіння, прикочування посівів та замульчовування верхнього наднасіннєвого шару дрібногрудочкуватою структурою ґрунту.

Зокрема, моделі пневматичних моделей з шириною захвату 4 м, 6 м та 8 м мають послідовне розміщення робочих органів. Для висіву добрив та насіння використовується диско-анкерний сошник, який здатен висівати у тверде сім’яложе. Розміщені під бункером сівалки сошники кріпляться до квадратної труби гумовими амортизаторами.  Притискне зусилля на один сошник може досягати до 150 кг, міжряддя висіву насіння становить 12,5 см. Сошники добрив вносять між кожним другим рядком насіння через 25 см, 6,25 см від рядка з насіння та незалежно регулюється глибина внесення максимально до 9 см. Сівалки Väderstad Rapid забезпечують висів від 1,5 кг/га до 500 кг/га.

Читати по темі: Компанія Väderstad запропонувала серію культиваторів для різних типів ґрунтів

Завдяки зменшеній потребі у тракторах та людських ресурсах, сівалки Väderstad Rapid підійдуть для господарств із:

  • мінімально підготовленим ґрунтом із частиною пожнивних решток;
  • складними умовами;
  • важкими за гранулометричним складом ґрунтами;
  • ґрунтами з мінімальною кількістю вологи;
  • потребою у висіві на глибину 7-8 см.

Сівалки Väderstad Rapid агрегатується з трактором із розрахунку 50-55 к.с. на метр ширини захвату агрегату.

Пневматична зернова сівалка Väderstad Spirit має розміщення робочих органів спеціальної форми у шаховій послідовності, що забезпечує мінімальну площу контакту дисків із ґрунтом та покращує їх проникнення, зменшуючи потребу у тягових зусиллях.  Трубка, яка подає насіння в сошник, розміщена у передній частині сошника для чіткості глибини висіву насіння.

Компанія Väderstad запропонувала невеликим господарствам спеціальні сівалки для точного висіву
Читати

Конструкція сівалки Spirit має іншу у порівнянні з Rapid послідовність розміщення робочих зон: у передній частині —  вирівнювальні планки, розпушувачі колій трактора, далі — два ряди ґрунтообробних дисків діаметром 45 см. Широкі прикочувальні колеса закріплені у шаховій послідовності зі зміщенням для полегшення тягових зусиль. Дводискові сошники з прикочувальними колесами закріплені до тригранної труби через гумові амортизатори за допомогою індивідуальних кронштейнів. Це забезпечує високу амплітуду копіювання дводискового сошника. Притискне зусилля сошників створюється гідравлічними циліндрами та регулюється з кабіни трактора в межах від 40 кг до 80 кг на кожен сошник. Сівалки Väderstad Spirit забезпечують висів від 1 кг/га до 500 кг/га.

Сівалки Väderstad Spirit підійдуть для господарств, які:

  • працюють за класичною технологією з використанням плугів;
  • обробляють ґрунт за мінімальною технологією із залишенням незначної кількості решток на поверхні;
  • мають потребу у додатковому прикочуванні ґрунту перед висівом та на полях з невирівняним мікрорельєфом поля.

Сівалка Väderstad Spirit агрегатується з трактором із розрахунку 40-45 к.с. на метр ширини захвату агрегату.