5 березня 2021, 18:00, Україна

На розвиток АПК Сумщини за січень-лютий 2021 р. виділено близько 170 млн грн

Про це повідомляє прес-служба Сумської ОДА.

Як приклад, з метою розширення мережі об’єктів зернової інфраструктури, впровадження новітніх технологій приймання, доробки та зберігання зерна на Сумщині завершено ІІ етап будівництва додаткових ємностей елеватора потужністю 120 тис. тонн у ТОВ «Кролевецький комбікормовий завод» та розпочато ІІІ етап будівництва додаткових ємностей цього елеватора потужністю також 120 тис. тонн. Приватно-виробничим комерційним підприємством «СТС» продовжується будівництво елеватора потужністю 100 тис. тонн у с. В’язове Конотопського району.

Читати по темі: Названо головні проблеми та шляхи розвитку аграрної сфери Сумської області, — форум

У галузь тваринництва залучено 14 млн грн інвестицій. Зокрема, в січні 2021 року в ТОВ «Велетень» (Глухівська міська рада) введено в дію доїльний зал потужністю 500 голів корів, продовжується реконструкція тваринницького приміщення потужністю 200 голів корів у ТОВ «АФ Лан» Роменського району.

Зростання обсягів залучення інвестицій сприяє підвищенню конкурентоспроможності продукції агропромислового комплексу, збільшенню надходжень до місцевих бюджетів та розвитку сільських територій.