8 березня 2021, 10:00, Техніка

Названо надійний інструмент для контролю за використанням пального на полях, — AgroOnline

Про це йдеться у матеріалі «Агро ІТ Абетка: Д — Датчики рівня пального» на Traktorist.ua.

«Використання спеціалізованих інструментів контролю у сільському господарстві — справа знайома всім. Так само, як і поняття крадіжки пального або т.з. «злив». Тепер ні літру «наліво»! Кількість українських господарств, які оснащують свою техніку датчиками контролю зростає, адже одними очима та здогадками всього не охопити», — йдеться у матеріалі.

Як показує практика, після встановлення систем GPS-моніторингу, датчиків рівня пального та іншого обладнання контролю на машини, витрати господарства і крадіжки «таємничим» чином зменшуються. Порахувати реальну вигоду можна після проведення аналітики за період. За словами представників компанії AgroOnline, датчики рівня пального окупляться за півроку.

Читати по темі: Чітке планування діяльності дозволить аграріям запобігти фінансовим втратам, — експерт

Сьогодні існує ціла класифікація датчиків під різні потреби господарств для виконання навіть найбільш нестандартних задач. Наприклад:

  • датчики виливу добрив/ЗЗР;
  • датчики моніторингу робочої глибини ґрунтообробних агрегатів;
  • датчики ідентифікації причіпного обладнання;
  • датчики автоматизації заправних станцій (зчитувачі RFID-карток водіїв, блокіратори тощо);
  • датчики спрацювання шнеку на вивантаження зерна;
  • датчики ідентифікації персоналу.

Нагадаємо, фахівці розповіли про важливість агрономічного скаутингу: сучасний моніторинг полів.

Дані, що надходять з датчиків є досить «сирими», тобто в такому вигляді, в якому вони є. Вони потребують певного опрацювання та підготовки для використання аналітики.

«І в цьому користь системи AgroOnline. Вона, отримуючи сирі дані, з них будує певні об’єкти. Це можуть бути площі, треки, якісь попередження на спрацювання встановлених застережень чи подій. І от саме в тому, як обробляються ці сирі дані і яка аналітична інформація при цьому з’являється, — у цьому вся суть. Адже отримати сирі дані не проблема, а от побудувати на них аналітику — справа. Це допомагає і полегшує роботу, автоматизує бізнес-процеси на господарстві», — розповів Віктор Боровик, операційний директор компанії AgroOnline.

Для отримання детальної інформації можна відвідати офіційний сайт AgroOnline, звернутись до фахівців за тел.+380509371097, або написати повідомлення на пошту Email: support@agro-online.com.