25 лютого 2021, 14:00, Україна

Чіпсова картопля здатна приносити стабільний прибуток, — думка

Про це розповів Денис Стаценко, керівник «Поліської картопляної компанії», що в Чернігівській області, пише potatoclub.com.ua.

«Треба розуміти, що картопля — складна культура, яка потребує великих вкладень. Важливе все: починаючи від закупівлі якісного насіннєвого матеріалу й до організації системи поливу, збирання і зберігання врожаю, купівлі сучасної техніки для якісного обробітку ґрунту тощо. І неможливо все охопити одразу, на відпрацювання технології потрібні роки. Але тільки так можна стати професіоналом, домогтися високих урожаїв, напрацювати контакти з переробними компаніями», — наголосив фермер.

За словами Дениса Стаценка, ціни на ринку чіпсової  картоплі невисокі (десь у межах 5 грн/кг), але більш стабільні.

«Чіпсовою картоплею в Україні займається не так вже й багато виробників. Це нішева культура, яка потребує величезних інвестицій, — підкреслив він. — І якщо за вирощування нечіпсових сортів навіть за мінімальних витрат можна отримати хоч якийсь урожай, то вирощування чіпсової картоплі потребує комплексного підходу, у тому числі обов’язкового поливу. Без поливу отримувати стабільний урожай чіпсової картоплі просто нереально. При цьому ціни на чіпсову картоплю, по суті, мало відрізняються від цін на продовольчу. Тому чіпсовою картоплею займаються тільки професіонали».

Читати по темі: Озвучено основні причини, чому аграрії побоюються вирощувати картоплю