25 лютого 2021, 09:30, Україна

На Кіровоградщині зловмисники продавали фальсифіковану сільгосппродукцію через Інтернет

Про це повідомляє прес-служба Національної поліції.

Встановлено, що спільники організували виробництво сільськогосподарської продукції та продавали її на майданчиках оголошень під виглядом відомих виробників. Також реалізовували підроблену продукцію до закладів роздрібної торгівлі. За попередніми даними, особи завдали близько 1 млн грн збитків українській компанії, якій належать авторські права.

Із залученням спецпідрозділу Головного управління Національної поліції в Кіровоградській області, поліцейські провели дев’ять обшуків у помешканнях осіб та у складських приміщеннях.

Читати по темі: Аграріям розповіли, як не купити фальсифікат: правила придбання посівного матеріалу

У результаті вжитих заходів вилучено комп’ютерну техніку, мобільні телефони, банківські та сім-картки, фальсифіковану продукцію, марковану знаками відомих виробників, а також обладнання для її виготовлення та фасування.

Слідчі проводять розслідування у рамках кримінального провадження, розпочатого за ч. 3 ст. 229 (незаконне використання знака для товарів і послуг, фірмового найменування, кваліфікованого зазначення походження товару) Кримінального кодексу України.

Враховуючи діяльність різних зловмисників, що підробляють продукцію відомих брендів, SuperAgronom.com нагадує про важливість лабораторної перевірки насіннєвого матеріалу, як вже купленого, так і для тестування партії, яку планується придбати.