25 лютого 2021, 08:00, Світ

Близько 40 млн га с/г угідь в кукурудзяному поясі США розорено ерозією, — дослідження

Підготував SuperAgronom.com за матеріалами newfoodmagazine.com.

Науковцям Массачусетського університету вдалось вияснити, що більше третини (понад 40 млн га) кукурудзяного поясу США (сільськогосподарський регіон на Середньому Заході, де найпоширенішою культурою, традиційно, є кукурудза) — повністю втратило багатий вуглецем верхній шар грунту. Це демонструє, що Міністерство сільського господарства США значно недооцінило справжні масштаби ерозії сільськогосподарських угідь.

У статті, опублікованій в Proceedings of the National Academy of Sciences, дослідники (під керівництвом аспіранта Університету Массачусетсу Амхерста Евана Талера) розповіли, що розробили метод з використанням супутникових знімків для картографування сільськогосподарських полів. в кукурудзяному поясі Середнього Заходу США, де не залишилося ґрунту горизонту А.

Читати по темі: No-till значно зменшує ерозію ґрунтів, — американські вчені

Горизонт А — це верхня частина ґрунту, багата органічними речовинами, які мають вирішальне значення для росту рослин (зокрема, за рахунок властивості утримання води і поживних речовин).

За оцінками Талера і його колег, ерозія горизонту А знизила врожайність кукурудзи і сої приблизно на 6%, що призвело до щорічних економічних втрат майже в $3 млрд для фермерів на Середньому Заході.