19 лютого 2021, 12:30, Україна

Морози відступають: метеорологи попереджають про відлигу в Україні

20 лютого очікуються значні нічні морози, але денна температура поповзе стрімко вгору. Нічні температури в північних, центральних, східних областях досягнуть позначки -6...-18 ℃, денна температура коливатиметься від 0 до -6 ℃.

На Півдні у нічний час -4...-14 ℃, денна становитиме -3...+4 ℃. В західних областях вночі -1...-8 ℃, вдень термометр зупиниться на відмітці -1...+7 ℃.

Короткочасні опади у вигляді мокрого снігу та дощу охоплять весь Захід, також частково пройдуть опади у Вінницькій, Житомирській та Одеській областях.

Читати по темі: Фахівці проаналізували стан озимих культур: як вплинули погодні перипетії на рослини

21 лютого розпочнеться справжня відлига. Нічні морози на всій території України знаходитимуться в межах 0...-7 ℃, денна температура в північних, східних та центральних областях досягне позначки -1...+2 ℃, на решті території 0...+8 ℃. На Сході, в Сумській та Чернігівській областях очікуються короткочасні опади.

22 лютого на Сході несуттєві опади. Температури піднімуться на декілька градусів. Нічні температури становитимуть 0...-7 ℃, денні досягнуть позначки -1...+6 ℃, в південних та західних областях максимально температура підніметься до +8...+10 ℃.

«Зростання температур сприятиме інтенсивному таненню снігу. Слід бути обережними поблизу дахів, остерігатися бурульок та сходу снігових наметів з будівель. Та обов’язково попіклуйтесь про відповідне взуття, під ногами каша та сльота», — говорять в Метео Фарм.