15 лютого 2021, 14:00, Україна

В АПК Сумщини залучено понад 100 млн грн інвестицій

Про це повідомляє прес-служба сумської ОДА.

Залучення інвестицій в аграрний сектор області є необхідною умовою стабільного функціонування та розвитку економіки області, зростання обсягів яких сприяє підвищенню конкурентоспроможності продукції агропромислового комплексу, збільшенню надходжень до місцевих бюджетів та розвитку сільських територій.

Задля розширення мережі об’єктів зернової інфраструктури, впровадження новітніх технологій приймання, доробки та зберігання зерна введено в дію зерносушильні комплекси в Лебединського району  потужністю 120 тонн/год та Кролевецькому районі потужністю 25 тонн/добу.

Читати по темі: Загальнонаціональний проєкт зрошення та меліорації може отримати понад 4 млрд грн

Завершується будівництво додаткових ємностей потужністю 120 тис. тонн зернового елеватору в ТОВ «Кролевецький комбікормовий завод». Продовжується будівництво зернового елеватору потужністю 100 тис. тонн у Конотопському районі та мініелеватора потужністю 5 тис. тонн у Великописарівському районі.

У галузі тваринництва введено в дію доїльний зал потужністю 500 голів корів у Глухівському районі.

Сільськогосподарськими товаровиробниками області з початку року придбано сільськогосподарської техніки та обладнання на суму 85,1 млн грн, що становить 11,4% до прогнозу на 2021 рік.