10 лютого 2021, 18:00, Технології

Нідерландські аграрії використовують сонячні панелі для стабілізації виробництва лохини

Про це пише sadyogrody.pl.

«Панелі генерують «зелену енергію», а також забезпечують захист від екстремальних погодних умов, які останнім часом все частіше спостерігаються в Нідерландах. Я помічаю, що наше літо занадто спекотне, вологість висока. Погодні умови сприяють грибковим захворюванням, ця проблема стає все більш поширеною», — говорить Ріні Кастерс.

Замінюючи традиційні покриття сонячними панелями, Ріні забезпечує своїм посівам більш сприятливий клімат та кращий захист. Ба більше, отриманою електроенергією можна не лише забезпечити всю ферму, та ще й на продаж залишиться.

«Минулого року в найгарячіший день під сонячними панелями було прохолодніше на десять градусів. У найвологіший день минулого року рослини залишились такими ж сухими. Для фруктів це насправді набагато краще», — додає він.

Пан Ріні зазначає, що якість фруктів, після встановлення панелей, значно підвищилась.

«Однак я можу збирати фрукти на 5-7 днів пізніше, ніж зазвичай. Наявність продукту пізніше, коли інші фрукти будуть розпродані, може бути дуже корисною. Я помічаю, що роль сталого розвитку стає все більш важливою за останні три роки», — резюмував фермер.

Виробник очікує, що найближчим часом погода стане ще більш екстремальною.

Читати по темі: Лохина: удобрення, полив, збирання та сортування