10 лютого 2021, 17:00, Технології

Аграріям розповіли про нову технологію відновлення структури ґрунтів

Про це розповів національний територіальний менеджер компанії Claydon Drill в Україні Анатолій Пензін у матеріалі Latifundist.com «Добрий доктор Claydon Drill: рекомендації при деградації ґрунту», пище Traktorist.ua.

У матеріалі йдеться, що початковою метою розробки технології прямого посіву Claydon Opti-Till® було зниження операційних і експлуатаційних витрат агрофірми. Однак, виявивши додаткові переваги, в агрофірмі вирішили розвивати технологію. Серед переваг — економія часу та, відповідно, збільшення продуктивності, розвиток сильних і рівномірних сходів.

За словами представників компанії, плюсом від використання технології стало відновлення структури ґрунту, який характеризувався серйозними деструкційними змінами. Зокрема, було відмічено значне зниження вітрової та водної ерозії ґрунту.

Засвідчити результати вдалося доктору-керівнику відділу досліджень фермерських систем NIAB Елізабет Стокдейл.

«Зниження інтенсивності обробітку ґрунту позитивно позначилося на збільшенні кількості ґрунтової біоти, особливо глибоко проникаючих дощових червів. Підвищилася здатність поля витримувати навантаження від ваги техніки. Покращилися дренаж, баланс води, повітря, органічних і неорганічних елементів в ґрунті. Стало легше обробляти складні поля», — підкреслила пані Елізабет.

Користувачі технології Opti-Till® відмітили, що врожайність в порівнянні з іншими технологіями або залишилася на рівні, або збільшилася. Багато аграріїв повідомляють, що культури, посіяні за допомогою сівалки Claydon Hybrid, розробленої для технології Opti-Till®, справляються з екстремальними погодними умовами (зливи, посуха) краще.

Читати по темі: