10 лютого 2021, 12:30, Україна

Штормове попередження: на Україну насувається сильний циклон

Очікується погіршення погодних умов, сильні снігопади на Півночі, Заході, Центральних областях, їх кількість місцями досягатиме 15 мм. Дощі та суміш снігу з дощем в Миколаївській та Одеській областях. Нічні морози посиляться.

У нічний час температура повітря на Півночі та Заході коливатиметься від -4 до -14°С, денна температура досягне позначки -6…+2°С. Лише в Закарпатській, Чернівецькій та Івано-Франківській областях денна температура становитиме -1…+7°С, що призведе до випадіння опадів змішаного складу.

Нічна температура в центральних областях знаходитиметься в межах -10…+1°С, денна коливатиметься від -1 до +9°С, на Сході вночі -4…+3°С, вдень температура повітря досягне позначки +2…+9°С. Температура в південних областях -5…+5°С, вдень повітря прогріється до +4…+13°С. Доволі складну метеокартину доповнить поривчастий та рвучкий вітер змінного напрямку.

Читати по темі: Погода в Україні буде сніжною: очікуються сильні морози та ожеледиця

12-го лютого погода продовжить вирувати, інтенсивність опадів спаде за виключенням північних областей, а морози почнуть міцнішати.

«Велике прохання бути обережними у зв’язку з синоптичною ситуацією, яка склалась. Така кількість опадів може вкрай обмежити рух транспорту, викликати пошкодження електропередач та зупинити роботу як малих так і великих міст. Погодний колапс триває», — заявляють фахівці Метео Фарм.