9 лютого 2021, 11:00, Україна

У сфері органічного виробництва планується запровадження державного контролю

Про це у інтерв’ю AgroPolit.com повідомила голова громадської організації «Громадський контроль захисту прав споживачів» Владислава Миронова.

«Тоді ринок стане більш прозорим і зрозумілим як для його гравців, так і для споживачів. Споживачі матимуть повну інформацію про органічні продукти та зрозуміле маркування, а за допомогою реєстру вони зможуть упевнитись в дійсності сертифікатів і звернутись за захистом своїх прав до компетентних органів виконавчої влади. Я думаю, що всі ці дії разом сприятимуть розширенню органічного ринку в Україні», — повідомила вона.

За її словами, розвиток ринку органічної продукції в Україні обмежений декількома важливими факторами, серед яких недовіра людей до приватних стандартів та сертифікатів, які можна підробити або купити, а також низький рівень обізнаності споживачів. Важливу роль відіграє і нерегульованість ринку.

«Буде більше довіри до органічної продукції з боку споживачів, коли вони побачать в дії державний контроль за галуззю», — резюмувала пані Владислава.

Читати по темі: В Україні вперше впроваджено власну систему органічної сертифікації