1 лютого 2021, 11:00, Україна

Коливання температур та опади різної інтенсивності очікуються в Україні на початку лютого

Про це свідчать дані Метео Фарм. За даними прогнозу, 1-го лютого майже на всій території України очікуються опади. Значна їх кількість випаде на Півночі, в Харківській, Одеській, Миколаївській та центральних областях.

«У зв’язку з коливаннями температури опади видозмінюватимуться від твердого до рідкого стану.  Протягом 4-го лютого також на більшості території передбачаються значні опади. Лише наприкінці тижня опади притихнуть та зменшиться їх інтенсивність. Вітер змінюватиме своє направлення щоденно, його швидкість досягатиме 2-7 м/с», — свідчать дані прогнозу.

Зазначається також, що на початку тижня спостерігатимуться незначні морози, згодом послідує нетривке потепління, а вже 5-го січня знову очікується похолодання.

У нічний час температура протягом тижня на Півночі коливатиметься від 0 до -12°С, денна досягне позначки -8…+2°С, в східних областях вночі -10…+7°С, денна температура складе -7..+9°С. Нічна температура в центральних та західних областях знаходитиметься в межах -8…+5°С, денна коливатиметься від -5 до +9°С, на Півдні вночі -6…+6°С, вдень повітря прогріється до -2…+11°С. Температура ґрунту в північних областях складе 0…-7°С, на решті території знаходитиметься в межах -4…+7°С.