1 лютого 2021, 12:30, Україна

Українські аграрії експортують переважно сировину, через що втрачаються доходи, — аналіз

Про це йдеться у матеріалі «Аграрний експорт України — 2018-2020 роки: сировина, харчова продукція, зерно, рослинництво, молочка, тваринництво» на AgroPolit.com.

Зазначається, що у цьому питанні потрібно додати оперативності, якщо ми не хочемо і далі бути «базаром» для всіх країну світу, де купують переважно сировину, із якої потім вдома готують продукцію з доданої вартості і вже її продають у власних супермаркетах. Відтак і додаткові прибутки осідають у бюджетах інших країн, а мала б — в Україні, бо ми кузня агросировини та продукції.

«Цей виробничий ланцюг уже замкнуло в середині країни чимало аграрних компаній, але їх число має зростати. Як це зробити? Задача для уряду. Починати слід було б з доступних кредитів та нової експортної стратегії. Адже Україна провалила більшість фронтів торговельної роботи за всі 29 років — і тепер намагається виправити косяки попередників, що є, безумовно, похвально. Виключення можна зробити лише по напрямку ЄС: там ми бачимо позитивні зрушення — про них розповімо пізніше», — йдеться у матеріалі.

Детальніше читайте за посиланням.

Читати по темі: За даними Мінекономіки українська сільгосппродукція експортується до 190 країн світу