2 лютого 2021, 08:00, Технології

Роботи навчаться розрізняти будову культур шляхом створення тривимірного моделювання

Підготував SuperAgronom.com за матеріалами News.AgroPages.com.

«Після того, як робот сфотографує насадження, він повинен інтерпретувати «цей набір пікселів», — говорить доктор Годін.

Ці зображення використовуються для створення тривимірних комп’ютерних моделей, які робот потім використовує для кращого розуміння або маніпулювання навколишнім середовищем. Науковці планують навчити робота, щоб той розумів, що таке лист, стебло, плід і т.д.

Доктор Годін хоче вдосконалити комп’ютерний аналіз зображень, щоб аграрії-науковці могли використовувати дані, зібрані роботом, для вивчення сортів сільськогосподарських культур у експериментах з ростом.

Читати по темі: Іспанські аграрії автоматизують процес вирощування культур в теплицях за допомогою роботів

Такі тривимірні моделі рослин також можуть бути використані для програмування роботів для точного збору плодів або для вирощування кращих врожаїв у майбутньому. Це також може дозволити вченим і, врешті-решт, фермерам, відстежувати стан здоров’я та зростання врожаю.

«У майбутньому ROMI (назва проєкту та універсального робота, — ред.) міг побачити, як салат починає підніматися, і знати, коли пора збирати урожай, — говорить Джонатан Мінчин з Інституту удосконаленої архітектури Каталонії. — Технологія може дозволити новому поколінню фермерських роботів ідентифікувати та збирати фрукти чи овочі, коли вони дозріють.

©Микола Деркач, SuperAgronom.com, 2021