1 лютого 2021, 09:30, Технології

Інженери із США створили інноваційну зрошувальну систему, яка черпає воду із колодязя

Про це повідомляє Agweb.com, пише Traktorist.ua.

Засновник компанії 360 Yield Center Грегг Саудер стверджує, що система використовує на 40% менше води, ніж при використанні центральної осі, та коштує вдвічі менше, ніж система крапельного зрошення.

Триколісна машина 360 Rain з шириною штанги близько 18 м (60 футів) та її кліренсом близько 3 м (10 футів) розмотує та змотує шланг завтовшки понад 7,5 см (3 дюйми), що проходить по рядах, а потім повертається на ту ж технологічну колію. 360 Rain рухається за двома GPS RTK-сигналами зі швидкістю 0,18-0,73 км/год. Конструкція потребує наявності на полі колодязя.

Читати по темі: Озвучено шляхи вирішення проблеми зрошення в Україні

«За допомогою системи Y-Drop ми побачили, як культура реагує на потрапляння в ряд азоту. Використовуючи машину 360 Rain, ми не даємо культурі холодний душ, як при роботі з центральною віссю. Вода подається в основу рослини постійно, не чекаючи висихання ґрунту», — розповів Грегг Саудер, засновник 360 Yield Center.

За словами інженера 360 Yield Center Тіма Саудера, система проєктувалася як 30-річний актив з розрахунком на повну окупність не більше, ніж за 5 років.

Цьогоріч компанія-виробник планує випробувати 6 машин 360 Rain у центральному Іллінойсі, а до сезону 2023 р. розпочати продажі.