29 січня 2021, 09:30, Світ

Нідерландський художник перетворив поле цибулі-порею на світлову арт-інсталяцію

Про це повідомляє Thisiscolossal.com.

На густому полі цибулі-порею в Нідерландах серед ночі відкривається небаченої краси пейзаж, коли мільйони червоних та синіх вогників загораються в чарівній симфонії, переливаються, підсвічуючи вирощувану культуру.

На проект Grow Даан Рузгаард витратив 2 роки. Ця задумка мала не лише естетичне підґрунтя, але і глибоко-смислове. За словами художника, Нідерланди є одним із найбільших в світі виробників овочів, займає другу позицію (після США) за обсягами експорту сільськогосподарської продукції у світі, відома своїми інноваціями і надсучасними технологіями. При цьому, місцеві жителя майже не звертають уваги на величезні площі, які їх годують.

Цей особливий арт-інсталяційний проект має привернути увагу людей з усього світу до сільського господарства, змінити їх відношення до аграрної справи.

«Це дає новий сенс слову «агро-культура», перетворюючи ландшафт на живий витвір мистецтва», йдеться у заяві студії, яка представляє проєкт.

Варто відзначити, що художник працював на полі, притримуючись фотобіологічної технології, відповідно до якої світло, що подається на рослини, підживлює їх, покращує їх стійкість до хвороб, підвищує метаболізм.

«Установка із синім, червоним і ультрафіолетовим світлом прискорює ріст сільськогосподарських культур і дозволяє відмовитися від хімікатів», — заявив художник.

Читати по темі: Ізраїльські стартапери встановлять вертикальні ферми по всій Україні