28 січня 2021, 12:30, ЗЗР

Ринок біологічних ЗЗР розвивається швидше, ніж хімічних, — інвестиційний потік змінився

Про це пише News.AgroPages.com.

Біологічний контроль застосовується для зменшення захворюваності сільгоспкультур та популяції шкідників, без використання отруйних речовин. Біопротектори забезпечують ефективність захисту та мінімізують переносимість хвороб. Вони можуть використовуватися як альтернативно, так і додатково з основними хімічно синтезованими обробками насіння.

Виробничі переваги, які вони демонструють, посилення регуляторного тиску в деяких країнах, а також зростаючий соціальний попит на «безпечне» сільське господарство (з меншим впливом на навколишнє середовище) — змушують інвесторів вливати більше ресурсів у дослідження та розвиток біологічних технологій. В даний час ринок біопротекторів становить $3,88 трлн, і його розширення перевищує ринок продуктів хімічного синтезу на 17%.

Значного прогресу було досягнуто в галузі біозахисту, зосередженого на професійній обробці насіння, оскільки це одна з основних опор захисту рослин, яка забезпечує переваги продуктивності та турботи про навколишнє середовище.

Читати по темі: Після заборони хлорпірифосу британські аграрії для боротьби зі шкідниками почали застосовувати біологічні методи