24 січня 2021, 13:00, Світ

Аграрії США труять жителів пестицидами: дослідження питної води

Таку інформацію автори дослідження опублікували у журналі «Наука про екологію та технології», пише BeyondPesticides.org.

Є багато досліджень щодо впливу пестицидів на здоров’я людини та навколишнє середовище, а також щодо проблеми проникнення токсичних речовин у підземні води та водні шляхи. Результати цих досліджень різні, але всі фахівці наголошують на необхідності органічної практики землекористування, особливо в сільському господарстві.

«Опади можуть транспортувати пестициди з сільськогосподарських полів та заводів до річок та найнижчих прошарків ґрунту. Звідти отруєна вода потрапляє в водоносні канали, колодязі, скважини», — зазначається у повідомленні вчених.

Як показало дослідження науковців, деградовані (видозмінені) пестициди інколи виявляються у вищих концентраціях, ніж пестициди, виготовлені для обробки рослин. Це обумовлюється трансформацією та тривалістю подорожі.

Варто відзначити, що розпилені на полях пестициди нерідко зносяться вітром на нецільові ділянки (не на поля), осідаючи там з подальшим поширенням у водні канали.

Читати по темі: Невдале зберігання ЗЗР може принести величезні збитки