25 січня 2021, 09:30, ЗЗР

В 2021 бренд Агрохімічні Технології (АХТ) представить 12 нових препаратів

Про це йдеться у матеріалі «Сергій Богомаз: Агрономія — це творчий процес, для якого ми розробляємо нові інструменти та рішення».

Захист рослин з урахуванням змін клімату та підходів до вирощування традиційних для України культур поступово змінюється та удосконалюється, а отже, є потреба і у появі нових ЗЗР, які будуть відповідати актуальним завданням для агрономів.

«Деякі проблеми неможливо вирішити базовими продуктами, вони потребують специфічних рішень. Протягом декількох років ми вивчали «пробіли», які не закриває базова технологія, та шукали саме ті ідеальні поєднання діючих речовин у необхідній формуляції, які матимуть максимальну ефективність та залишаться фінансово доступними. Це абсолютно новий рівень препаратів. Всі вони мають невелику кількість аналогів на ринку України, і переважна більшість з них — рішення мультинаціональних компаній, що є значно дорожчими», — розповів Сергій Богомаз, керівник агрономічної служби «Агрохімічні технології» (АХТ).

За його словами, список новинок бренду «Агрохімічні технології» у 2021 році вийшов дуже різноманітним. У нього увійшли препарати абсолютно різних форматів. Перша група препаратів — це продукти, створені для вирішення найскладніших агрономічних задач «із зірочкою».  Наприклад, лускокрилі шкідники, ґрунтові шкідники насіння, кліщі, несправжня борошниста роса і так далі. До таких препаратів відносяться:

  • Тіатрин — новий інсектицидний протруйник, має одночасно і репелентний ефект для захисту насіння від ґрунтових шкідників, і системну дію для захисту від шкідників сходів.
  • Еміприд — контактно-системний інсектицид з тривалим захисним ефектом.
  • Піризокс — двокомпонентний акарицид контактної та трансламінарної дії для захисту від кліщів на всіх стадіях розвитку
  • Цимоксил — фунгіцид, ефективний проти всіх класів грибів: і справжніх, і несправжніх (пероноспороз).

Окрему увагу, зауважує представник бренду, заслуговують засоби захисту озимих зернових. В цьому році випускається одразу два рішення, що ефективно закриють захист у фазах від Т0 до Т2.

  • Фунгісил — двокомпонентний стробілуринвмісний фунгіцид.
  • Фунгімакс — трикомпонентний фунгіцид у формі суспоемульсії.

Деякі з нових препаратів бренду АХТ не зовсім типові для портфоліо компанії. Наприклад, серед новинок є і мікродобриво, і стабілізатор азоту, це так звані препарати-«помічники» — друга група препаратів. Цю групу засобів оцінять агрономи-професіонали.

  • Акваглайд — рН-коректор, — пом’якшує жорстку воду та знижує рівень pH, забезпечує збереження максимальної ефективності препаратів.
  • Вітамін Бор — мікродобриво (перше в портфелі продуктів АХТ).

«І «на десерт», препарат для справжніх профі — N-STAB. Інгібітор уреази, що застосовується з КАС чи карбамідом. Зменшує втрату азоту при переході з амідної форми в амонійну, пролонгує дію добрив до 14 днів», — говорить пан Сергій.

За його словами, компанія продовжить випускати нові рішення та вдосконалювати старі і для тих, хто користується монопрепаратами. В цьому році випустили Регістан Ультра, Полігард Максі, Унісулам. Планується реєстрація деяких монопродуктів і в наступні роки.

  • Регістан Ультра — вдосконалений контактний десикант, підвищена концентрація діючої речовини, покращена формуляція.
  • Полігард Максі — це популярний фунгіцид Полігард у новій формуляції — суспензії. Частина агрономів полюбляють тебуконазол саме у формі суспензії, зміна формуляції дозволила нам збільшити концентрацію до 430 г/л і зберегти високу ефективність.
  • Унісулам — цікавий як елемент бакової суміші. Підсилює базові гербіцидні суміші для зернових і кукурудзи по найбільш проблемним питанням — підмаренник чіпкий, падалиця ріпаку та соняшнику всіх видів.