20 січня 2021, 15:30, Технології

Система автоматичного визначення кількості комах-шкідників виходить на широкий ринок

Про це пише HortiDaily.com.

Останні 2 роки голландські компанії Aris і Botany тісно співпрацюють в області автоматичного виявлення комах з використанням штучного інтелекту. Спільне підприємство PhenoVerius поєднує в собі досвід цих двох брендів в області «зору» машин, штучного інтелекту та фенотипування. Об’єднавши зусилля, компанії наразі виходять на більш широкий ринок.

Перша автоматизована система PhenoVerius називається Cirillo. Вона дозволяє розробникам продуктів в області захисту рослин автоматично підраховувати конкретні стадії росту комах та їх кількість.

Шкідники кукурудзи й погодні умови — погляд польських фахівців
Читати

Основою системи Cirillo виступає високоякісна камера, яка робить цифрові зображення частин рослин, уражених комахами і самих шкідників.

Популяція комах, представлена на цих зображеннях, класифікується нейронною мережею і видає підрахунок різних стадій зростання окремих комах. Це перша система, здатна автоматично класифікувати крилатих шкідників за стадіями, з яйця, личинки і до дорослої особини.

Таким чином, механізм дозволяє проводити високоточний підрахунок однаковим чином для розробки нових біологічних засобів захисту рослин або проектування стійких сортів.