17 січня 2021, 11:00, Світ

В Китаї продемонстрували переваги аеропонного вирощування рослин

Про це повідомляє HortiDaily.

Тепличний парк розкинувся на 2,4 кв. км, проведена система опалення. Овочі вирощуються на трикутних синіх стелажах, заввишки 1,5 метра. Секрет такого методу криється в тому, що всередині стелажів проходять труби, які розпорошують на кореневу систему рослин поживні речовини.

Технічний персонал парку каже, що така аерозольна система на сьогодні є найдосконалішою моделлю вирощування рослин без ґрунту. Після того, як саджанці пересаджуються на посадкову стійку, розпочинається подача добрив. Відповідно до заданих критеріїв, система автоматично подає необхідну кількість води та поживних речовини.

Очікується, що перший урожай складе близько 1 тонни, при цьому, період зростання буде вдвічі коротшим від традиційного. Фахівці заявляють, що урожайність культур, вирощених аеропонним методом, буде в 3-5 разів вища від традиційного землеробства.

«Вартість продукції зросла більш ніж у 10 разів, а вартість робочої сили зменшилась більш ніж на 90%. Овочі вирощуються значно здоровішими та чистішими, через те, що відсутній негативний вплив різних шкідливих домішок, що є в ґрунтах, наприклад, важкими металами», — підкреслюють науковці.

Автори проекту планують збільшувати виробничі потужності та пришвидшувати прогрес в сільському господарстві. Також реалізуватиметься ідея об’єднання агросфери та туризму.

Читати по темі: Аеропоніка дозволяє без використання пестицидів отримувати високі врожаї овочів