15 січня 2021, 10:00, Насіння

Як відобразиться злиття австрійських селекціонерів в Україні на аграріях

Про це йдеться у матеріалі «Сила синергії: Чому австрійські селекціонери об’єднались на українському ринку» на Latifundist.com.

«Будемо оптимізувати наш портфель. Як вже говорили, плануємо сфокусуватися на найкращих сортах. В принципі, для виробництва теж краще, коли сортів трохи і є можливість забезпечити їх високу якість. Звичайно, не будемо радикально скорочувати асортимент, але виберемо найкращі позиції. Будемо працювати з такими культурами, як соняшник, ріпак, кукурудза. Також з сортовими, такими як соя, горох, пшениця (яра та озима, м’яка і тверда), ячмінь (озимий та яровий)», — розповіла Таня Хюбнер, генеральний директор SAATBAU UKRAINE.

Вона зазначила, що в їх портфелі є кілька нішевих культур, зареєстрованих в Україні. Наприклад, олійний гарбуз, люцерна, меліоративна редька (використовується для того, щоб поліпшити структуру ґрунту).

«Не очікуємо великого зростання реалізації нішевих культур, але вони цікаві фермерам з точки зору сівозміни та можливості отримання більш високого врожаю традиційних культур. Власне, такий же підхід до асортименту у нас і в Австрії», — підкреслила пані Хюбнер.

Читати по темі: SAATBAU та PROBSTDORFER SAATZUCHT оголосили про об’єднання українських представництв

Не зважаючи на те, що в цьому році імпорт насіння в Україні скоротився на 20%, на компанії SAATBAU це ніяк не відобразилось. За словами Тані Хюбнер, компанія тільки нарощує поставки насіння кукурудзи і соняшника за рахунок нових сортів і гібридів. Створення нової компанії тільки зміцнить позиції та збереже стабільність.

В свою чергу, власник PROBSTDORFER SAATZUCHT Фелікс Гон розповів, що останні роки були не простими.

«У нашому портфелі найсильніші продукти — пшениця і соя. Відомо, що площі під соєю в Україні скоротилися, і ми це відчули по реалізації насіння. Тобто причина скорочення продажів була виключно ринкова. Тому ми вирішили разом з SAATBAU сфокусуватися на найсильніших сортах з наших спільних програм селекції», — зауважив пан Гон.

Таким чином, українські аграрії отримають від злиття австрійських селекціонерів більш вигідні пропозиції — якісно оновлений та оптимізований насіннєвий портфель, в якому залишаться лише найкращі сорти та гібриди.