22 травня 2017, 14:48, Посівна

KSG Agro сіє сорго замість кукурудзи в посушливих регіонах

KSG Agro бачить перспективу в вирощуванні сорго в регіонах присутності холдингу з проблемними кліматичними умовами, заявив Сергій Касьянов, голова ради директорів компанії, на зустрічі з представниками провідних аграрних ЗМІ України. Про це повідомляє Latifundist.com.

«В Україні змінюється клімат. У нашому регіоні в останні роки різко зменшилася кількість вологи. Ми в останні сезони спостерігаємо суховії в період цвітіння рослин. Сподіваємося, що в цьому році такого не буде, але вже віддаємо пріоритет рослинам з низькою потребою у волозі. Тому що взяти традиційну для нас кукурудзу, то в деяких регіонах цей дефіцит призводить до врожайності 3-4 т/га, і немає сенсу її сіяти. Тому ми переходимо на нішеві культури, як наприклад, сорго, яке потребує в порівнянні з кукурудзою в два рази менше вологи, а врожайність її становить 4-5 т/га. Ця культура займає на наших полях 2 тис. га, що досить багато. Ми бачимо в сорго хорошу перспективу», — повідомив голова ради директорів KSG Agro.

Читати по темі: Володимир Коломієць: сорго може скласти конкуренцію кукурудзі

За словами Сергія Касьянова, цю культуру можна використовувати не тільки як кормову для власного свинарського напряму, а й для експорту, наприклад, в країни Близького Сходу, що вже роблять деякі українські аграрні компанії.