22 травня 2017, 12:17, ЗЗР

Компанія Ukravit представила новий гербіцид Флагман Екстра для захисту посівів сої

Про наявність у портфелі продуктів нового гербіциду Флагман Екстра повідомила прес-служба компанії Ukravit.

До складу Флагман Екстра входять дві діючі речовини: бентазон (360 г/л) та ацифлуорфен (160 г/л). У порівняні до препаратів на основі діючої речовини бентазон, 480 г/л, гербіцид Флагман Екстра має покращену дію на такі види бур’янів: лобода біла, молочай лозяний, осот жовтий та рожевий, грицики звичайні, паслін чорний, щириця (види), талабан польовий, нетреба звичайна, амброзія полинолиста.

«Це комплексне рішення, яке дозволить ефективно контролювати дводольні бур’яни, а також падалицю соняшника, у тому числі падалицю гібридів, стійких до дії трибенурон-метилу та до групи імідазолінів. Виробники, які вирощують соняшник, знають, наскільки важко прибрати падалицю стійких гібридів з поля, коли соняшник був попередником сої. Флагман Екстра дає можливість контролювати падалицю з високою ефективністю, а до того ж він повністю знищує вегетативну масу великого спектру однорічних та деяких багаторічних дводольних бур’янів», — йдеться у повідомленні виробника.

Зокрема, новий гербіцид має покращену дію на лободу білу, березку польову, осот жовтий та рожевий. Причому осот краще обробляти у фазі розетки, а лободу можна обробляти навіть тоді, коли вона переросла фазу 4-х листків. Ефективність препарату підтверджена численними польовими дослідженнями.

Флагман Екстра має більш розширене технологічне «вікно» застосування: 1-4 трійчастий листок у сої. Дослідження ефективності дії проти бур’янів та фітотоксичність по відношенню до культурної рослини у 2016 році засвідчили, що окрім 1-4 трійчастих листків, можливо (за необхідності) застосовувати гербіцид по примордіальних листках сої (до появи першого трійчастого листка) у нормі 1,3-1,5 л/га. За такого використання однорічні дводольні бур’яни повинні перебувати у фазі сім’ядолі-дві пари листочків.