9 січня 2021, 13:00, Техніка

Для обробітку ґрунту в Нідерландах розробили автономного роботизованого трактора

Про це повідомляє Traktorist.ua.

Роботизований трактор призначений для виконання операцій культивації та глибокого розпушування ґрунту в автономному режимі. В тестуванні, машина працювала з культиватором і глибокорозпушувачем Imants 38WX з електричним приводом.

Трактор оснащений чотирициліндровим дизельним двигуном Deutz з водяним охолодженням потужністю 156 к.с., встановленим в центрі робота під капотом. Серед інших технічних характеристик: електрична трансмісія, змінні гусениці і електричний ВВП.

AgXeed Agbot оснащений GPS-системами та спеціалізованими датчиками. Цікавим є те, що техніка має оптичний комп'ютерний зір, здатний розпізнавати ряди сільськогосподарських культур, ділянки і самі рослини.

Як відзначили в компанії, даний трактор є першою моделлю із запланованої серії трьох роботів потужністю 75, 143 і 211 к.с., відповідно. Спочатку всі будуть оснащені дизельними двигунами, але не виключене будь-яке джерело енергії.

Лінійка роботів опціонально може оснащуватися гусеницями шириною 300, 400, 620, 760 і 910 мм. Однак з останніми гусеницями ширина машини перевищує 3 м. Ширина колії регулюється механічно від 2,2 до 3,2 м.

Управління роботизованим трактором здійснюється за допомогою пульта дистанційного керування і адаптацією ISOBUS. За запевненням виробника. Вантажопідйомність задньої навіски становить 8 тонн, передньої — 3 тонн.

За словами виробника, перші десять роботів цьогоріч пройдуть тестування на спеціально відібраних європейських фермах, а вже у 2022 р. AgXeed сподівається продати передсерійний робот-трактор за 249,5 тис. євро.