4 січня 2021, 11:00, Україна

На Україну насувається похолодання та очікуються значні опади

На більшості території пануватиме суцільна хмарність. Протягом усього тижня передбачаються опади у вигляді дощу, снігу, суміші снігу з дощем. Західні області потерпатимуть від зливових опадів найбільше. Максимальна кількість опадів очікується 7-го та 8-го січня, вся територія України опиниться в засніжено-дощовому полоні.

Стрибки температури та опади сприятимуть утворенню ожеледиці та ожеледі. Швидкість вітру переважатиме змінного напрямку 2-8 м/с.

Температура повітря з 5-го січня почне поступово знижуватися. Протягом тижня на Сході нічні температури опустяться до -4…+3°С, денні температури досягнуть відмітки -2…+6°С. В північних та центральних областях нічна температура коливатиметься від -2…+5°С, денна  -1…+5°С.

В західних областях нічна температура знаходитиметься в межах -2…+6°С, денна досягне 0…+9°С, на Півдні вночі -2…+7°С, вдень повітря прогріється до +2…+8°С. В Одеській області максимально температура підніметься до +12…+13°С.

Температура ґрунту в північних та західних областях коливатиметься від -2 до +5°С, в східних та центральних областях 0…+4°С. На Півдні температура ґрунту досягне відмітки +1…+8°С.