31 грудня 2020, 13:00, Техніка

Дискову борону Catros обладнали новими опціями

Про це пише Traktorist.ua з посиланням на farm-connexion.com.

«Подрібнюючий коток діаметром 330 мм з 6-ма V-подібними ріжучими лезами дозволяє теоретично розрізати соломини довжиною до 16 см. Лопаті виготовлені зі сталі товщиною 8 мм, обробленої бором, і є реверсивними для збільшення терміну служби. Підшипники цих роликів ідентичні підшипникам дисків Catros (масляна ванна герметична й не потребує обслуговування). Під час роботи подрібнюючий коток управляється гідравлічно, а гідравлічний пристрій попереднього натягу забезпечує точне копіювання ґрунту, а з іншої сторони, забезпечує підняття перед ймовірними перешкодами», — зазначається у повідомленні.

Агрономічні переваги подрібнення численні при першому стерньовому обробітку після збирання таких культур, як ріпак, соняшник, соя, зернова кукурудза. При другому стерньовому обробітку коток забезпечує вирівнювання й подрібнення, особливо на важких та глинистих ґрунтах.

Подрібнюючий каток доступний на всіх моделях Catros 03 та CatrosXL шириною захвату від 2,5 м до 9 м. Пружинні зуби для подрібнення соломи оптимізують розподіл соломи, забезпечуючи однорідність ґрунтово-рослинної суміші по всьому полю.

Пружинні зуби для соломи діаметром 12 мм оснащені запобіжним пристроєм зі спіральною пружиною та можуть регулюватися механічно за допомогою рукоятки або гідравлічно з кабіни. Оператор також може регулювати кут нахилу для адаптації агресивності зубів до присутніх на поверхні рослинних залишків.

Пружинні зуби доступні на моделях Amazone Catros 03 та Amazone CatrosXL з шириною захвату від 2,5 м до 6 м.

Читати по темі: Фахівці Amazone удосконалили механізм зважування на розкидачах добрив