7 січня 2021, 12:00, Насіння

Визначено ефективність передпосівної обробки насіння кукурудзи на Аграрному Полігоні

Про це повідомляє SuperAgronom.com у матеріалі Результати дослідження 105 гібридів кукурудзи, систем захисту та живлення у 2020 році.

Маса тисячі насінин була незначно меншою на всіх варіантах передпосівної обробки насіння, як порівняти з контрольним варіантом, окрім варіанту з продукцією компанії Stoller, мікоризним концентрованим інокулянктом Rootella F. Найнижчі показники натури та маси зерна були зафіксовані на варіанті застосування біопрепарату Райс Пі від компанії Агрітема, що тестувався на 2 локаціях.

 

Відносно контролю найнижчий вміст олії зафіксовано у схемі з препаратом від Stoller, а найбільший — у Spraytec. Щодо вмісту крохмалю, то найбільше значення цього показника було у третій схемі від компанії БТУ-Центр, а найнижче — у препаратів компанії Ерідон. 

«Найбільшу прибавку до врожайності у кукурудзи дали варіанти застосування мікоризного інокулянкта Rootella F від Stoller та біопрепарату Райс Пі від компанії Агрітема. Приріст врожаю на схемі від Stoller дорівнює 1,7 т/га. Вартість обробки Райс Пі на 1 га в межах 5 $, а прибавка в середньому на двох локаціях та різних гібридах близько 1,35 т/га», — підсумував Олег Фурманець.

Перші дві схеми від БТУ-Центр показали однаковий приріст врожаю на рівні 0,78 т/га, третя схема дала прибавку в 0,59 т/га. Варіант Ерідону не показав прибавки порівняно з контрольним базовим варіантом. Добриво Fulltec Plus  в нормі 0,2 л/га від SPRAYTEC дало прибавку 0,23-0,24 т/га.