30 грудня 2020, 08:00, Технології

Швейцарські вчені створили автономного робота Moondino для прополювання рисових полів

Про це пише futurefarming.com.

Остання версія робота готова до виробництва і офіційно вийде на ринок в 2021 році. Масові продажі плануються на 2022 рік.

«Для прототипу робота Moondino на сезон 2021 виділено окрему ділянку, на якій він зможе продемонструвати всьому світу свої якості», — сказав Сільвано Тассо, технічний менеджер ECO Process & Solutions.

Головна особливість розробки — це колеса, які мають особливу форму. Вони служать не тільки для того, щоб робот рухався, а й діють як інструменти для прополки.

Майбутнє сільського господарства за автономною робототехнікою, — вчені
Читати

Робот працює автономно і може постійно перебувати в полі. Його електродвигун живиться від акумулятора, який безперервно заряджається від сонячних батарей, якими оснащений робот. Теоретично, парк роботів Moondino міг би навіть забезпечувати енергією ферму, коли вони не використовуються для очищення і прополки рисових полів.

Moondino можна використовувати як на сухій, так і затопленій землі. Точність його роботи забезпечується сучасною системою GPS. Оскільки робот може безперервно працювати на рисовому полі, з’являється додаткова перевага: вода стає каламутною, тому у бур’янів менше шансів на зростання.