28 грудня 2020, 18:00, Україна

На Херсонщині прийняли регіональну програму з використання та охорони земель

Про це повідомила прес-служба Департаменту розвитку сільського господарства та зрошення міста Харків на сторінці у Facebook.

Необхідність врегулювати (збалансувати) процес землекористування обґрунтували фахівці Департаменту розвитку сільського господарства та зрошення облдержадміністрації на засіданні профільної комісії та ІІ сесії VІІІ скликання Херсонської обласної ради.

Метою програми є здійснення заходів для підвищення ефективності механізму регулювання земельних відносин та управління земельними ресурсами, раціонального використання та охорони земель, розвитку ринку землі та ведення Державного земельного кадастру, забезпечення ефективного використання земельних ресурсів, створення оптимальних умов для збільшення соціального, інвестиційного і виробничого потенціалів землі, зростання її економічної цінності.

Програмою визначено основні завдання:

  • розвиток земельних відносин шляхом проведення нормативної грошової оцінки земель населених пунктів, інвентаризації земель державної власності та земель комунальної власності, в тому числі під полезахисними лісосмугами.
  • охорона земель через розробку робочих проектів землеустрою щодо порушених земель та проведення їх рекультивації.
  • супровід реалізації проекту міжнародної технічної допомоги Продовольчої сільськогосподарської організації ООН (ФАО) та Глобального екологічного фонду (ГЕФ) «Інтегроване управління природними ресурсами деградованих ландшафтів лісостепової та степової зон України».

Реалізація зазначених завдань на території області дозволить досягти сталого розвитку землекористування, підвищивши ефективність та екологічну безпеку використання суспільством земельних ресурсів та здійснивши оптимізацію землекористування.

Впровадження програми шляхом здійснення комплексу організаційних, правових, еколого-економічних та інших заходів дозволить частково зупинити процеси деградації ґрунтового покриву, створити стійку систему нарощування біоресурсного потенціалу земель та підвищити економічну ефективність їх використання.

Читати по темі: Уряд назвав основні напрямки підтримки АПК в 2021 році