28 грудня 2020, 11:00, Україна

Погода на новий рік буде теплою та з опадами

28 грудня майже по всій Україні очікуються опади у вигляді дощу та мокрого снігу. Значна кількість опадів випаде в Київській, Житомирській, Закарпатській, Вінницькій та Черкаській областях, їх кількість місцями досягатиме 10 мм. Омине циклон Східну частину країни і деякі інші регіони, що межують зі сходом.

З 29 по 31 грудня атмосферний фронт проявить себе на Заході, Центрі, Півночі та частково в південних областях. 1 січня частково дощитиме на Півдні та Півночі. Посилиться швидкість вітру, переважно південного, південно-східного напрямку 2-9 м/с.

Читати по темі: Аграрний рік 2020: Прощаємося без жалю, плануємо сезон-2021

28 грудня збережуться нічні мінімальні температури, денні досягнуть незначних плюсів. Саме такі температури сприятимуть ожеледі та налипанню мокрого снігу.

Вже з 29 грудня почнеться ріст температур, та опади матимуть дощовий характер. Новий рік буде по весняному теплим. Протягом тижня на Сході найпрохолодніше, нічні температури опустяться до -8…-1°С, денні температури досягнуть відмітки -5…+3°С. В північних та центральних областях нічна температура коливатиметься від -6…+6°С, денна -3…+9°С.

В південних та західних областях нічна температура знаходитиметься в межах -3…+9°С, денна досягне +2…+12°С. В Одеській області максимально температура підніметься до +13°С. Температура ґрунту на Сході коливатиметься від -2 до 0°С, на решті території -1…+8°С.