25 грудня 2020, 17:00, Технології

Українські аграрії переймають досвід точного землеробства, щоб адаптуватись до клімату

Журналісти Kurkul.com вирішили дізнатись більше про курс точного землеробства та поспілкувалися з генеральним директором «Тревелайт» Романом Гринишиним. Детальніше у матеріалі «Роман Гринишин: Ми даємо нашим аграріям доступ до світового досвіду».

Курс створено на основі Онлайн АгроЕкспедиції із точного землеробства 2020. Його основна задача — дати відповідь на запитання: а що ж робити зі зміною клімату, як мінімізувати стрес від засухи та поліпшити стійкість культур.

«На ринку існує багато пропозицій, різних інструментів і теорій, але американські аграрії, які мають доступ до всіх нових технологій, вибирають конкретні рішення і технології. Чому? Ось ми промовляємо всі такі питання і даємо на них відповіді», — розповів Роман Гринишин.

За його словами, організатори обирали регіони Північної Америки, які не просто схожі з Україною, а де застосовується така ж сівозміна і були проведені ґрунтовні дослідження по живленню конкретної культури. Так, українським аграріям була надана колосальна кількість якісного матеріалу з провідних аграрних країн, з яким можна працювати постійно, попри зовнішні чинники.

Читати по темі: Аграріям розкрили особливості відеокурсу по точному землеробству США й Канади 2020

«Експертів і вчених ми шукали через профільні університети. Американські професори, з якими ми в тісному контакті з самого початку, крім того, що займаються науковою діяльністю, цікавляться практикою і контактують з кооперативами та аграріями», — розповів пан Гринишин.

В компанії планують створити кожному з таких фахівців портфоліо та допомагати налагоджувати контакт з ними українським аграріям для вирішення конкретних проблем: «Як колись Nokia зі слоганом «connecting people» з’єднувала людей, так і ми хочемо з’єднувати наших експертів з аграріями».