19 травня 2017, 19:55, Насіння

Міфи про виробництво високоолеїнового соняшника потрібно розвіювати — Бізон-Тех

Про це в ексклюзивному коментарі Latifundist.com заявив комерційний директор компанії «Бізон-Тех» Олексій Бердніков на першому засіданні «Високоолеїнового клубу».

За його словами, через минулорічну мізерну премію за високоолеїновий соняшник виробники скоротили посіви цієї олійної культури.

«Відсутність премій знизила попит на насіння високоолеїнового соняшника. Як представник компанії-дистриб’ютора можу сказати, що тільки 30% наших клієнтів через минулорічну ситуацію вирішили у цьому році сіяти високоолеїнові гібриди соняшника», — сказав Олексій Бердніков.

У той же час комерційний директор «Бізон-Тех» упевнений, що збільшити посівні площі під високоолеїновим соняшником буде неважко, головне — адже додаткові ризики невеликі, а вигоди значні.

«Результат, до якого ми всі прагнемо,— концепція Win-Win. Основна задача агровиробника на сьогодні ― забезпечити переробників товарним високоолеїновим соняшником. Ми же будемо працювати над тим, щоб розвіяти міфи про проблеми вирощування високоолеїнового соняшника та забезпечувати аграріїв сертифікованним насінням, СЗР та добривами. Існує думка, що його урожайність нижча, ніж урожайність класичного соняшника. Повірте, це зовсім не так. До нашої групи компаній BKW входить агрохолдинг Landfort, котрий має як мінімум трирічний досвід вирощування високоолеїнового соняшника і продовжує робити акцент на даній культурі», — розповів Олексій Бердніков.

 Також він додав, що «Бізон-Тех» надає максимальну підтримку у виборі насіння, впровадженні агротехнологій та наступній реалізації продукції клієнтам, що вирощують високоолеїновий соняшник.