23 грудня 2020, 08:00, ЗЗР

В Україні налагодять процес утилізації тари з-під ЗЗР

Про це повідомила прес-служба EBA, пише АПК-Інформ.

Як пояснили в асоціації, актуальність даного проекту зумовлена тим, що в даний час тара після ЗЗР в Україні в основному викидається або ж повторно використовується для виготовлення фальсифікату, тоді як в країнах Європи вона підлягає обов’язковій утилізації.

«Даний проєкт об’єднає світових виробників для введення європейського механізму утилізації в Україні. Його реалізація дозволить збільшити обсяги збору і переробки тари з-під ЗЗР, проаналізувати логістичні маршрути для оптимізації процесу збору, налагодити комунікацію між усіма суб’єктами», — відзначили в асоціації.

В рамках проекту також планується запуск онлайн-платформи, яка дозволить відстежувати «життєвий цикл» тари з моменту застосування препарату і перекладу тари в категорію відходів до моменту її переробки або утилізації.

«Через цей веб-майданчик кінцеві споживачі (агрохолдинги, фермерські господарства та ін.) Зможуть сформувати онлайн заявку на збір тари з-під ЗЗР, а ліцензіат (компанія, яка здійснює операцій з небезпечними відходами) виконати відповідні дії зі збирання, перевезення, зберігання , переробки та утилізації використаної тари», — пояснили в EBA.

Читати по темі: Аграрії України отримають доступ до інноваційних ЗЗР