21 грудня 2020, 12:30, Україна

Погода в Україні буде прохолодною, очікуються зливові опади та ожеледиця

Тумани та суцільна хмарність не полишають кордони України. Тиждень розпочнеться з похолодання та короткочасних опадів в Луганській, Донецькій та Запорізькій областях.

22 грудня очікуються несуттєві опади в східних, південно-східних та західних областях. 23 грудня опади у вигляді суміші дощу зі снігом пройдуть на Заході та частково охоплять центральні та північні області.

Вже починаючи з 24 по 26 грудня циклон принесе значні опади на всю територію України. У зв’язку з пониженням температури та опадами подекуди спостерігатиметься ожеледиця, налипання мокрого снігу та поривчастий вітер, переважатиме південно-східного напрямку 2-8 м/с.

Читати по темі: Фахівці розповіли, як погода вплине на озимі культури

Температура повітря в першій половині тижня почне повзти вниз і лише з 24-го грудня зросте на декілька поділок. Найпрохолодніше в північних та східних областях тут нічні температури опустяться до -10…+1 °С, денні температури зупиняться на позначці -7…+5 °С.

В центральних областях вночі -6…+3 °С, вдень температура повітря досягне позначки -4…+5 °С, в південних та західних областях нічна температура знаходитиметься в межах -6…+4 °С, денна буде становити -4…+9 °С.

Температура ґрунту на Сході коливатиметься від -5 до 0 °С, на решті території -3…+5 °С.