19 травня 2017, 14:51, Добрива

Відносно російських добрив поновлено ввізне мито

Про застосування антидемпінгового мита повідомляє прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі.

«Відтепер, мито у розмірі 31,84% застосовуватиметься до всіх виробників карбаміду та КАСу походження з РФ», — йдеться у повідомленні.

Як наголошується, основні висновки МЕРТ про результати антидемпінгового розслідування щодо імпорту в Україну азотних добрив походженням з РФ свідчать про наявність факту демпінгу.

Також висновки розслідування свідчать про те, що імпорт російських добрив в Україну за демпінговими цінами завдає шкоди вітчизняним виробникам хімічних добрив та несе загрозу продовольчій безпеці України.

«З огляду на те, що РФ є основним постачальником добрив в Україну (80-90% від загального обсягу), імпорт добрив за демпінговими цінами ставить українських аграріїв у небезпечну залежність від їхніх поставок у майбутньому», — зазначає МЕРТ.

Читати по темі: В Україні дефіцит добрив складає 34%.

Нагадаємо, що серед ініціаторів введення антидемпінгового мита стосовно російських добрив виступали Спілка хіміків України та Федерація роботодавців України (ФРУ), які в своїх дослідженнях прийшли до висновку, що саме запізнення із введенням мит призвело до дефіциту азотних добрив на внутрішньому ринку та сприяло зупинці українських заводів з виробництва добрив.