20 грудня 2020, 08:00, Технології

Майбутнє сільського господарства за автономною робототехнікою, — вчені

Про це йдеться у матеріалі csl.illinois.edu.

«Сільське господарство багато в чому покладається на інтенсивне управління землею. Раніше ми робили все це вручну, але протягом останніх 30-40 років ми використовуємо хімікати, — сказав пан Чоудхарі. — Хоча хімічні речовини прості у використанні, особливо у великих масштабах, зараз ми спостерігаємо погані наслідки зловживання ними. Ідея нашої роботи полягає в тому, щоб створити роботів, які будуть виконують деякі ручні роботи, такі як механічне прополювання, що допоможе запропонувати ринку більше альтернатив хімічним речовинам».

Так, наприклад, групи автономних роботів можуть оперативно і за малих затрат прополювати та обприскувати культури, покращуючи ефективність всього процесу. Ними не треба буде керувати. Спеціальне програмування допоможе машинам відрізняти корисну культуру, від бур’яну, контролювати порції внесення добрив, тощо.

Окрім допомоги самим посівам, автономна технологія може також принести користь ґрунтам. Ряд науковців працюють над створенням підземних мереж датчиків, які будучи в ґрунті зможуть визначати потенційні проблеми до того, як вони негативно вплинуть на посіви.

Читати по темі: Технологію електричного прополювання бур’янів впровадять на ринках ЄС