18 грудня 2020, 08:00, Насіння

Купити насіння Pioneer у агрохолдингів вигідніше — фермер

«Ми бачимо безперечні переваги в роботі з торговим агентом з продажу насіння Pioneer. Довіряючи плідній та успішній співпраці з компанією раніше, ми відразу погодилися на підписання прямого контракту і вже придбали насіння для наступного сезону — вже у листопаді насіння було в господарстві. І це вигідно, адже тепер ми можемо планувати свої дії. Крім того, ми можемо бути 100% впевненими в якості та оригінальності придбаного продукту», — зазначив директор ТОВ імені Фрунзе Сергій Оношенко.

Проте, не у всіх вдається встановити емоційний контакт настільки вдало і купити насіння Pioneer за вигідними умовами. Комерційна політика для всіх господарств абсолютно різна і в більшості випадків насіння коштує дорожче, ніж пропонували раніше дистриб’ютори. 

«Умовно кажучи, холдингам насіння продавали за $140, а невеликим господарствам значно дорожче. До фермерів приїжджав регіональний представник навесні і пропонував насіння по $200 за мішок. Аграрій відмовлявся. Через деякий час знову приїжджали і пропонували вже $180 за посівну одиницю. А ще через місяць — ті ж самі $140. Фермерів таке відношення обурило, таке враження, що їх за дурнів тримають чи за їх рахунок хочуть збільшити маржу», — додало джерело ресурсу.

Читати по темі: До гривні чи до валюти: коливання на насіннєвому ринку

«Декларують, що ціни будуть нижчими. Але на практиці вони вищі. Сьогодні мені вигідніше купити насіння Pioneer у агрохолдингів, ніж напряму у торгового агента Corteva. Відомий факт, що ряд великих холдингів закуповують великі партії у виробників насіння, ЗЗР, добрив і потім перепродують», — розповів керівник Торгового Дому «Агромир» Георгій Феодоріді.

Слова Георгія Феодоріді підтвердили в холдингу з зембанком 20 тис. га. Розповіли, що отримали на насіння Pioneer від регіональних представників компанії неадекватно високу ціну у порівнянні з минулим роком. Проте інший фермер стверджує, що все ж таки отримав знижку. Регіональний представник Corteva Agriscience запропонував знижку до 15% від ціни, що зафіксована в гривні. На фініші вийшла торішня ціна в доларах.