16 грудня 2020, 17:00, Україна

Фахівець розповіла, чому аграрії переходять на органічне виробництво

«Агрохолдинги зрозуміли, наскільки важлива їх роль щодо впливу на навколишнє середовище. Все це відбувається в рамках загального Green Deal, який поєднує відновлювану енергетику, сталий сільський розвиток, закритий виробничий цикл. Але без органічного виробництва він неможливий. На щастя, агрохолдинги це чують і розуміють», — прокоментувала Олена Корогод.

На її думку, інша сторона — це споживачі. За словами пані Олени, тенденції споживання органічної продукції зростають і споживач хоче купувати безпечне (тобто органічне), якісне (органічне) і натуральне (органічне). Тому холдинги поступово беруть курс на органічність сировини і кінцевого продукту. І роль «Органічної України», як пояснила Олена Корогод, — дати компетентний супровід і сприяти переходу на органічне виробництво, налагоджувати взаємодію.

Експерт зазначила, що яскравим прикладом цього є агроіндустріальний холдинг МХП. На думку пані Олени, екологічна свідомість і лояльність агрохолдингу МХП до свого клієнта виражається в реалізації «зелених» проєктів та дбайливому ставленні до ґрунтів і навколишнього середовища.

Читати по темі: Постачальники ЗЗР та ГМО гальмують перехід аграріїв на органічне виробництво, — думка