16 грудня 2020, 08:00, Урожай

Голову Держгеокадастру рекомендовували на крісло міністра агрополітики

Як стверджує джерело, ця кадрова ротація відбудеться у наступному році після розділення МЕРТу та виокремлення Мінагрополітики у структурі Кабміну, як окремого відомства.

«Розмова відбулася дві години тому (15 грудня, ред.). Президент дав йому місяць, аби успішно закрити питання передачі державних земель громадам. Це ключове завдання, яке він мав виконати у Держгеокадастрі: перевести використання державних земель в площину прозорих правил — краще за громад цього ніхто не зможе зробити», — розповідає джерело.

За його словами, після розмови пан Лещенко поїхав спілкуватися з фракцією, презентувати депутатам-слугам свою стратегію розвитку аграрного сектору і давати відповіді на їхні питання.

Читати по темі: Гучна справа в Держгеокадастрі: Роман Лещенко розкрив деталі хабара

Нагадаємо, що Міністерство аграрної політики та продовольства України було ліквідоване восени 2019 року, а його функції передали Міністерству економічного розвитку та торгівлі України (МЕРТ).

Указ президента Володимира Зеленського 449/2020 про передачу державних сільськогосподарських  землі об’єднаним територіальним громадам («Про деякі заходи щодо прискорення реформ у сфері земельних відносин») підписаний 15 жовтня. Хто і як її отримає дивіться за посиланням.

Наразі об'єднаним громадам уже передали понад 1,2 млн га земель із обіцяних 2 млн га.

Наталія Білоусова, головний редактор AgroPolit.com