19 травня 2017, 09:20, Техніка

КЕМЗ і «Голденкерн» спільно допомагатимуть проектам із вирощування гарбузового насіння

Про початок співпраці з «Голденкерн» повідомила  прес-служба КЕМЗ.

Співпраця передбачає створення на базі «Голденкерну» єдиного маркетингового центру з супроводу проектів, пов'язаних із вирощуванням товарного гарбузового насіння.

Група компаній «Голденкерн» вирощує штирійський голонасінний гарбуз і відправляє його насіння в Австрію на переробку. Також компанія постачає сільгосптехніку для збирання гарбуза австрійських виробників Kröpfel, Moty.

КЕМЗ має великий досвід прикладної роботи у сфері вирощування гарбузів і переробки гарбузового насіння, особливо за сортами гарбуза з насінням у шкірці.

Власник компаній, які входять в групу «Голденкерн», Ясмір Даякай, висловив надію, що така співпраця послужить гарною платформою для збільшення динаміки розвитку як українських сільгоспмашинобудівників, так і гарбузового бізнесу в Україні в цілому.

«Ми сподіваємося виправдати очікування наших австрійських партнерів у частині розробки нової  та поставки серійної сучасної техніки з вирощування, збирання і товарної переробки гарбузового насіння», — зазначив голова правління АТ «КЕМЗ» Ігор Бжезицький.