7 грудня 2020, 12:30, Насіння

Економія на ЗЗР може негативно вплинути на врожайність — експерт

Про це розповів комерційний директор компанії «ФМС Україна» Олег Міщенко у матеріалі Latifundist.com «FMC: Наш стратегічний план — зберегти дистрибуцію».

«Зараз найпоширеніша теза покупця ЗЗР: «Дайте мені найдешевше». Умовно, за $1 я куплю, а за $1,2 для мене вже дорого. Дивно, що мало хто рахує, наскільки збільшиться заробіток з гектара при незначному подорожчанні витрат на гектар!» — зауважує комерційний директор.

Пан Олег додав, що наприклад, аграрій може витратити на насіння $100 на 1 га, заощадити на гербіцидах вартістю $8, купивши який-небудь за $5, і в підсумку отримати в рази менше прибутку, ніж можна було заробити.

«Інший варіант — протягом одного сезону господарство працює з оригінальним препаратом, а потім вирішує, що потрібно економити. І знову — заощадив на вході, отримав мінімум на виході. Але така специфіка українського ринку і ставлення до ЗЗР», — розповів Олег Міщенко.

Комерційний директор підсумував, що крім того, є ще один момент: на українському ринку сьогодні фактично відсутній патентний захист. Ще величезна проблема — підробки, які завдають шкоди не тільки виробникам, але і тим, хто їх використовує на своїх полях.

Читати по темі: ЗЗР: Захищай. Заробляй. Розвивайся.