7 грудня 2020, 11:00, Україна

Погода в Україні буде нестабільною: очікуються різкі перепади температур

З 7 по 9 грудня без істотних опадів. Саме в цей період пануватимуть найбільші морози. Вітер поривчастий до штормового східного, південно-східного напрямку 3-13 м/с. Такий сильний вітер значно знижуватиме температуру.

В північних, східних та центральних областях нічні температури опустяться до -12…-5°С, денна температура буде становити -7…-1°С. На Заході та Півдні тепліше, вночі -9…+2°С, вдень температура повітря досягне позначки -5…+8°С.

Температура ґрунту в південних та західних областях знаходитиметься в межах -5…+4°С, на решті території коливатиметься від -8 до -4°С морозу.

Читати по темі: Температура повітря в грудні 2020 буде на 1-1,5°C вище багаторічних значень.

Починаючи з 10 грудня прийде потепління, високі морози відступлять температура почне повзти вгору. Разом зі зростанням температури завітає циклон, який принесе опади у вигляді дощу та снігу.

Значні опади очікуються 10-11 та 13 грудня на Заході, також частково пройдуть опади в північних, центральних та південних областях. 12 грудня на Заході, Півночі та в Одеській області також передбачаються опади, але вони будуть короткочасними.

З 10-го по 13 грудня найпрохолодніше буде на Сході, вночі -9…-3°С, вдень також від’ємні температури -5…-2°С, в північних, центральних та західних областях вночі -7…+4°С, вдень температура досягне позначки -4…+8°С. На Півдні у нічний час -4…+7°С, денна температура досягне -1…+10°С.

Мінімальна температура ґрунту в західних та південних областях знаходитиметься в межах -2…+9°С, на решті території -8…+3°С.